Sa strane posmatrao utakmicu, novinari šokirani zbog njegovog odgovora

Denver Nagetsi su imali šansu da se pobedom u Mineapolisu u šestoj utakmici serije plasiraju u još jedno finale Zapadne konferencije. Međutim, doživeli su veliki poraz (115:70), a davno pre kraja utakmice bilo je jasno ko je pobednik. Zbog toga je Nikola Jokić, najbolji igrač aktuelnih šampiona, izašao iz igre daleko pre kraja.

Ipak, srpski centar nije sedeo na klupi za igrače, već je stojeći pored klupe pogledao čitavu poslednju deonicu.

IZVOR: X / NBAMemes

Novinare je na konferenciji za medije posle duela zanimalo zbog čega je Jokić stajao.

- Želeo sam da ostanem ‘vruć’ da bi posle mogao da dižem tegove - kaže Nikola Jokić.

Kolika je verovatnoća da će Jokić posle iscrpljujućeg duela zapravo uraditi trening u teretani, a kolika je verovatnoća da je ironično odgovorio – prosudite sami.

Ipak, treba imati na umu da je tokom godina Nikola Jokić postao izuzetno redovan u teretani, a o tome je govorio i kondicioni trener Denvera Felipe Ajhenberger. On je godinama radio sa Jokićem na fizičkoj spremnosti i nije bio redak slučaj da srpski centar posle utakmica ostaje u teretani. Smatra se jednim od ključnih faktora za veliki Jokićev napredak u poslednjih pet godina, baš kao i promena u načinu ishrane kod 29-godišnjeg Somborca.

Što se poraza Nagetsa tiče, nikada se ranije nije dogodilo da aktuelni NBA šampioni u ple-ofu izgube sa više od 36 poena razlike. Sada je rezultat u polufinalu Zapada 3-3 u pobedama.

Jokić je utakmicu završio sa 22 poena (9/19 iz igre), 9 skokova i 2 asistencije.

Autor: redportal.rs