Deset dana uslovnog zatvora

Žena po imenu Darija (27) proglašena je krivom i osuđena zbog nasilja nad mužem (28) nakon što je on njene brojne ispade prijavio policiji.

Ona je najpre ujutru oko 4 sata slala poruke Vajberom i tako je počela psihički da ga maltretira. Darija, koja je inače trudna, svog vanbračnog muža izvređala.

- Slala mu je uznemirujuće poruke kojima ga je vređala i omalovažavala rečima: 'Lažljivo *ovno, smeće od čoveka, proklet bio, dopisuj se stoko prokleta - prenose hrvatski mediji šta se sve odigralo krajem prošle godine u Bjelovaru.

Potom je oko 8 ujutro drugi dan u kući vikala i galamila te vređala muža rečima: - Smeće, vidjela sam da se dopisuješ s drugim ženama, sada me možeš voziti baki, ja sam dogovorila da dete dam na usvajanje, nećeš ti biti tata.

- Istovremeno je bacala papuče i klupko vune po stanu i udarala se rukama po nogama, a što je kod supruga izazvalo povredu dostojanstva i osećaj uznemirenosti - navodi se u presudi prekršajnog sudije, prenosi Blic.

Darija se nije odazivala pozivima suda, a suprug je potvrdio sve ono što piše u prekršajnom nalogu protiv nje. Osuđena je na deset dana uslovnog zatvora i mora da plati 20 evra prekršajnih troškova. Dosad nije osuđivana, inače bi kazna bila stroža.

Policija je tražila i da se ženu udalji iz kuće te joj se zabrani približavanje mužu i njegovo uznemiravanje, ali sudija je to odbio uz tumačenje kako "tokom postupka nisu utvrđene okolnosti koje bi opravdavale izricanje mere".

Autor: blic.rs