Očekujem podršku i vlasti i opozicije, navodi predsednik Skupštine Crne Gore

Predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da srpski narod u Crnoj Gori od svojih političkih predstavnika očekuje da se reše pitanja državljanstva, statusa srpskog jezika i trobojke kao narodne zastave.

Mandić je u parlamentu ponovio da Nova srpska demokratija i koalicija Za budućnost Crne Gore ne podržavaju stav Vlade Milojka Spajića da se u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pruži podrška donošenju rezolucije o Srebrenici:

Mi nismo u Vladi. Da smo u Vladi, naši ministri bi glasali protiv. Ja mislim da to čitava Crna Gora razume. ☝🏻

Istakao je i da srpski narod ne očekuje od svojih predstavnika da napuste parlamentarnu većinu:

Naš narod čeka da im omogućimo i državljanstvo za sve ljude koji su poreklo iz Crne Gore, da podržimo da srpski jezik, ako bude većinski na popisu, bude službeni, da podržimo da trobojka bude narodna zastava. 🟥🟦⬜ Da podržimo sve ono što je u funkciji pravljenja Crne Gore da bude država svih nas.

Mandić dodaje i da će u crnogorskom parlamentu biti predložena rezolucija o genocidu u Jasenovcu, rekavši da očekuje stopostotnu podršku poslanika:

Politički predstavnici srpskog naroda će u Skupštini predložiti rezoluciju o genocidu u Jasenovcu. Očekujem da ćemo imati podršku i vlasti i opozicije, jer mislimo da jedan takav zločin takođe treba da osudi ovaj parlement. 📜
View this post on Instagram

A post shared by Андрија Мандић (@andrijamandicdf)

IZVOR: IG / @andrijamandicdf

Autor: redportal.rs