Partizan u Kruševcu, Zvezda u Lučanima ☝️

Danas su na programu 4 utakmice plej-of grupe Superlige Srbije u fudbalu i skoro sve imaju veliki rezultatski značaj.

Od 16 časova igraju se mečevi u Kruševcu, gde Napredak dočekuje ekipu Partizana, i Bačkoj Topoli, u kojoj se na TSC areni sastaju domaći tim i Radnički 1923 iz Kragujevca.

Partizanu su bodovi izuzetno bitni kako bi se zadržao na drugoj poziciji na tabeli, koju trenutno zauzima, i tako obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona sledeće sezone. TSC je, sa druge strane, trenutno treći, sa ambicijama na stigne crno-bele, a njihov protivnik, Radnički, dolazi sa velikim ambicijama i sjajnom formom, kao i namerom da se ne vrati praznih ruku sa severa Bačke. Kragujevčani su trenutno 4. na tabeli i na putu su da usreće grad u srcu Šumadije plasmanom u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Od 18 časova na stadionu Karađorđe u Novom Sadu igra se možda i najznačajnija utakmica večeras u kojoj se sastaju Vojvodina i Čukarički. Pobednik povećava šanse da se nađe na 5. mestu koje vodi u Evropu, dok poraženi ostaje bez evropske jeseni, stoga mnogi ovaj susret smatraju i nekom vrstom pretkola kvalifikacija za Evropu. Vojvodina ima dodatnu šansu da izbori Evropu i ukoliko osvoaji Kup, međutim, Novosađani ističu da im je trijumf imperativ na domaćem terenu, naročito nakon remija sa Zvezdom i pobede nad Partizanom, dok Čukarički nakon igranja grupne faze, želi ponovo da se okuša u Evropi i daće sve od sebe da pokvari planove Vojvodine.

U poslednjem meču dana, koji ima možda i najmanji rezultatski značaj, lučanska Mladost dočekuje aktuelnog, ali i novog šampiona Srbije, beogradsku Crvenu zvezdu. Mladost više nema realnih izgleda za Evropu, a Zvezda je obezbedila titulu, stoga ekipe nemaju rezultatski imperativ. Ipak, pred punim tribinama stadiona u Lučanima u pravom spektaklu koji nas očekuje, rasterećene ekipe sigurno će nam pružiti fudbal za uživanje. Ovaj meč počinje u 19 časova.

Autor: Balša Stupar