Operite ih u sirćetu
Operite jagode u rastvoru sirćeta. U činiju sipajte pola šolje alkoholnog sirćeta i 2,5 šolje vode i potopite jagode. Ostavite da stoje 5 minuta.
Sirće će za to vreme ukloniti bakterije i spore buđi koji izazivaju truljenje voća. Dobro ih isperite i stavite na ubrus da se potpuno osuše. Zatim ih na suvom ubrusu odložite u frižider. Danima će biti sveže. I ne brinite – neće mirisati na sirće.
Zaledite ih
Jagode će dugo ostati u stanju u kome su kupljene ako ih zamrznete. Operite ih i poređajte na pleh u jednom redu, pa stavite u zamrzivač da se tako zamrznu.
Zatim ih spakujte u kese ili plastične posude sa poklopcem i stavite u zamrzivač. Koristite po potrebi. Kada se odlede, ovakve jagode su kašaste, pa se mogu koristiti za dodatak ovsenoj kaši, jogurtu, pravljenje marmelade, kolače.
Besni voćari BACAJU JAGODE po putu 🍓
Autor: nportal.rs