ŠAPIĆ: Najvažnije je da trka spaja 2 zemlje u kojima živi isti narod, takmičari prelaze tu granicu koja u okviru ove trke ne postoji. 👆

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić obratio se danas učesnicima na ceremoniji otvaranja 18. međunarodne biciklističke trke Beograd–Banja Luka 2024. i tom prilikom istakao da je ovaj događaj mnogo više od biciklističke trke jer predstavlja simbol spajanja srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

– Velika mi je čast što imam priliku da na različite načine pomognem ovu biciklističku trku koja je nešto više od obične biciklističke trke. Ona je simbol spajanja našeg srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj i mi ćemo na tome nastaviti da radimo. Ova trka iz godine u godinu podiže i svoj sportski značaj i sve je više i više kvalitetnijih takmičara. Najvažnije je da ona spaja dve zemlje u kojima živi isti narod i da takmičari prelaze tu granicu koja u okviru ove trke ne postoji. Ta granica za nas suštinski ne postoji jer mi smo jedan narod i zato moramo da se čuvamo i pomažemo, a naročito u momentu u kome se danas nalazimo. Ukoliko danas ne pokažemo jedinstvo onda se postavlja pitanje kada ćemo ga pokazati. Neka pobede najbolji, a mi ćemo nastaviti da negujemo ovu vrstu tradicije koja je izuzetno važna.

IZVOR: YT / RTS Šou program

Autor: Telegraf.rs