Rezultati iznenađujući 🧐👇

Jedan italijanski restoran nudi besplatnu bocu vina gostima koji se odreknu mobilnih telefona tokom jela. 😁

Cilj Anđela Lele, vlasnika restorana Al Kondominio nedavno otvorenog u Veroni, jeste da podstakne goste da ćaskaju uz obrok umesto da stalno gledaju u telefone, preneo je Gardijan. 🤷‍♀️

Lela je rekao da je želeo da otvori restoran koji se razlikuje od drugih.

- Tehnologija postaje problem - nema potrebe da gledate telefon svakih pet sekundi, ali je za mnoge to kao droga. Ovako imaju mogućnost da telefon ostave sa strane i popiju dobro vino - rekao je Lela, kako piše Beta, prenosi 021.rs.

Gosti restorana koji to odluče odlažu svoj telefon u posebnu kutiju na ulazu i ključ kutije pokažu kelneru koji će im doneti bocu vina. 🍷

U kutiju gosti mogu da stave i svoju ocenu obroka, a onima čije budu najupečatljivije sledeći put kada dođu biće ponuđen besplatan obrok.

Foto: Unsplash.com

Gardijan piše da je uz obećanje besplatnog vina restoran postao popularan među onima koji su spremni na detoksikaciju od mobilnih telefona.

- Odgovor je bio veoma pozitivan - rekao je Lela dodajući da je 90 odsto gostiju izabralo da ostavi telefon u zamenu za vino. 😎

Lela je rekao i da je lepo videti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umesto da gledaju slike ili odgovaraju na poruke.

Al Kondominio veruje da je prvi restoran u regionu Veneto sa novom inicijativom mada ih ima nekoliko u drugim mestima, ukljujući jedan u Toskani koji gostima daje vaučere ako ostave mobilne telefone.

Autor: 021.rs