Bajden, koji je napunio 81 godinu, najstariji je predsednik u istoriji SAD

Govoreći na panel diskusiji pred predstavnicima Predstavničkog doma američkog Kongresa, američki državni tužilac Merik Garland branio je mentalne sposobnosti predsednika Džoa Bajdena.

Predsednik nema (mentalne) smetnje. Gledao sam ga kako stručno vodi sastanke osoblja i razgovara sa članovima vlade o spoljnopolitičkim, vojnim i strateškim pitanjima. Imam potpuno poverenje u predsednika - rekao je Garland, napominjući da je Bajden bio odlučujući u donošenju odluka da zaštiti nacionalne interese Amerike.

Bajden, koji je napunio 81 godinu, najstariji je predsednik u istoriji SAD. Međutim, na vrhuncu predizborne kampanje u kojoj se sa svojim republikanskim rivalom Donaldom Trampom (77) takmiči za drugi mandat u Beloj kući, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Bajdenova starost najveća briga američkih glasača.

Pitanje mentalnih sposobnosti predsedničkih kandidata postalo je glavna tema ovogodišnje predsedničke kampanje, s obzirom na to da su Bajden i Tramp dva najstarija kandidata koji će biti izabrani na mesto američkog predsednika.

Autor: redportal.rs