Oni su bili prijatelji

Dečak star 12 godina je u pritvoru u vezi s pucnjavom u kojoj je 13-godišnja devojčica pronađena mrtva, saopštilo je Odelenje za krivičnu istragu Ajove u saopštenju za medije, prenosi Des Moines Register.

Policija Eldore i Šerifsko odeljenje Hardin okruga poslati su u nedelju oko 17.30 na adresu zbog izveštaja o pucnjavi, rekao je Majkl Krapfl, posebni agent zadužen za Odeljenje za krivične istrage Ajove. Devojčica (13) je pronađena mrtva, a 12-godišnji dečak je priveden, rekao je Krapfl.

Dečak i devojčica su bili prijatelji, rekao je Krapfl. Dečak je i dalje u pritvoru do ponedeljka popodne, prenosi Telegraf.rs.

Zvaničnici nisu objavili više informacija o deci uključenoj u incident.

U ponedeljak ujutru, tanki komad crvene trake na kojoj je pisalo "dokaz" bio je postavljen na pukotini na ulaznim vratima kuće u 12. ulici, gde se dogodila pucnjava. Bicikl je stajao na prilazu.

Komšije su rekle da je vest o smrti 13-godišnjakinje duboko potresna i tužna. Neki su čuli jedan prigušen pucanj i pretpostavljaju da se pucnjava dogodila unutar kuće. Većina komšija je rekla da su čuli samo glasine o pucnjavi i odbile su da komentarišu događaj.

Gradonačelnik Dejv Dan uputio je pitanja policiji Eldore, koja je odbila da komentariše slučaj.

Odeljenje za krivične istrage Ajove je pozvano da pomogne, a istraga je i dalje u toku. Sve informacije o slučaju će biti prosleđene kancelariji tužioca okruga Hardin radi pregleda potencijalnih optužbi.

Školski zvaničnik dr Adam Zelmer naveo je u saopštenju za medije da je učenik koji je pohađao srednju školu Južni Hardin preminuo. Članovi školskog savetodavnog osoblja će biti u školi za podršku učenicima, dodao je on.

- Molimo vas da u mislima i molitvama budete uz uključene porodice, naše učenike i osoblje u danima koji slede - zaključio je Zelmer u saopštenju.

Autor: Telegraf.rs