Kancelarija gradonačelnika vrši PRITISAK da se OTKAŽE DOGAĐAJ, tvrde organizatori ☝🏻

Holandska policija upala je danas na Konferenciju Nacionalnog konzervativizma u Briselu koja je okupila predstavnike evropskih nacionalističkih, konzervativnih i desnih političkih stranaka.

Organizatori su na početku dana saopštili da postoji pritisak vlasti da konferencija bude zabranjena u poslenjem trenutku, kao i da je lokacija održavanja konferencije menjana u dva navrata zbog otkazivanja istih pod pritiskom lokalnih zvaničnika. Kako navode, učesnicima je dozvoljeno da izađu sa konferencije, ali ne i da uđu ili se na nju vrate.

Na konferenciji učestvuje oko 600 učesnika, a neki od govornika su nekadašnji britanski evroparlamentarac Najdžel Faraž, američki senator Džejms Vens iz Ohaja i francuski predsednički kandidat Erik Zemur. Predviđeno je da drugog dana konferencije govornici budu mađarski premijer Viktor Orban i bivši poljski premijer Mateuš Moravjecki.

IZVOR: X / @NatConTalk

Faraž, nekadašnji glavni zagovornik izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, izjavio je da su iz kancelarije lokalnog gradonačelnika pretili vlasnicima prostora koji su zakupljeni da otkažu događaj. On je naveo i da im nije stigao dogovoreni ketering, kao i da supruga vlasnika prostora u kojem se konferencija održava dobija telefonske pozive:

Znao sam da neću biti dobrodošao natrag u Brisel. Jedno mesto otkazivanja, u redu. Mogu s tim da živim. Ali da dva mesta otkažu je apsolutno skandalozno. Ono što možda ne znate je da mesto koje nas je sinoć prihvatilo dobija telefonske pozive od lokalnog gradonačelnika i policija se ohrabruje da dođe i zatvori ovu konferenciju. Čak su razgovarali sa ketererom. Hrana nije stigla. Tanjiri nisu stigli. Najgore od svega: piće nije stiglo! Rekli su tuniskom vlasniku koji veruje u slobodu govora, da će propasti ako održi ovu konferenciju. Njegova supruga je pozvana.

IZVOR: X / @NatConTalk

Autor: redportal.rs