Putovanje do Mostara trajalo je svega 43 minuta 😎

Air Serbia (JU) uspostavila je danas direktne letove između Beograda (BEG) i Mostara (OMO), prvi put nakon 33 godine pauze. Saobraćaj na najnovijoj liniji Air Serbia obavljaće se tri puta nedeljno. 🛫

Prvi let JU634 obavljen je Airbusom A319 registracije YU-APC koji nosi ime srpskog tenisera Novaka Đokovića.

YU-APC je poleteo sa aerodroma Nikola Tesla u 15:44 sati, a putovanje do Mostara trajalo je svega 43 minuta, pokazuju podaci FlightRadar24. Za let JU634 je nakon sletanja aviona organizovan i doček sa takozvanim vodenim pozdravom.

Avion se zadržao na zemlji sat vremena i 15 minuta nakon čega je ponovo poleteo za Beograd.

U rezervacionom sistemu Air Serbia navedeno je da će letovi ubuduće biti obavljani avionima Embraer E190 avio-kompanije Bulgaria Air koji se očekuju da budu uvedeni u saobraćaj na linijama Air Serbia, kako je Aero.rs pisao.

Na prvom letu Air Serbia bili su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, generalni direktor Air Serbia Jirži Marek kao i drugi predstavnici avio-kompanije.

Predsednik Srbije smatra da je ova linija veoma značajna za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a primetio je da je da je putovanje između Beograda i Mostara znatno brže i jeftinije avionom jer, kako kaže, (povratna) karta košta 104 evra. 💸

Air Serbia planira da saobraća na ovoj liniji tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje.

Srpska nacionalna avio-kompanija povezuje Beograd sa tri destinacije u BiH. Pored Mostara, letove Air Serbia imaju i Banja Luka (BNX) i Sarajevo (SJJ) koji se najčešće obavljaju manjim ATR 72-600 avionima.

Autor: Aero.rs