Diskutovaće se o svetskoj ekonomskoj perpsektivi, iskorenjivanju siromaštva i ekonomskom razvoju

Prolećni sastanak Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke počeće sutra u Vašingtonu i trajaće do 20. aprila.

Prolećni sastanak će u ponedeljak početi Globalnim parlamentarnim forumom, a na jednom od uvodnih sastanaka učestvovaće i direktorka MMF-a Kristalina Georgijeva, objavio je MMF.

Ministri finansija, centralni bankari i kreatori politike će u Vašingtonu razgovarati o najurgentnijim pitanjima svetske ekonomije i uticaju ratova, pre svega, u Ukrajini i Gazi na finansijsku stabilnost u svetu.

Skup u Vašingtonu okupiće guvernere centralnih banaka, ministre finansija i razvoja, članove parlamenta, rukovodioce privatnog sektora, predstavnike organizacija civilnog društva i akademike kako bi razgovarali o pitanjima od globalnog značaja.

Diskutovaće se o svetskoj ekonomskoj perpsektivi, iskorenjivanju siromaštva, ekonomskom razvoju i efikasnosti pomoći.

Glavni ministarski sastanci i događaji će se održati od 17. do 19. aprila, navedeno je na sajtu MMF-a.MMF će u utorak, 16. aprila u 9.00 sati po lokalnom vremenu, objaviti Svetske ekonomske izglede, publikaciju koju pruža sveobuhvatnu analizu globalne ekonomske situacije.

Analizu će predstaviti glavni ekonomista MMF-a Pjer Olivije Gurinša.

Ova publikacija, koja se koristi kao dokumentacija za sastanke Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta, objavljuje se dva puta godišnje, obično u aprilu i oktobru.

Autor: Tanjug