Da bi izbegao plaćanje alimentacije 👇

Otac iz američke savezne države Džordžije osuđen je na 50 godina zatvora jer je pre 4 godine svojoj bebi, staroj 18 dana, dao mleko koje je prethodno otrovao antifrizom. Kertis Džek je uhapšen 16. oktobra 2020. godine nakon što se njegova ćerka razbolela i posle analiza u bolnici bila je pozitivna na etilen glikol — hemikaliju koja se nalazi u antifrizu, piše Telegraf.rs.

Istražitelji su rekli da je Džek uzeo flašice sa majčinim mlekom od detetove majke 2 nedelje ranije dok je bila hospitalizovana nakon što je rodila njihovo dete.

- Nakon što je majčino mleko dao baki deteta, koja je takođe brinula o ženinoj drugoj ćerki, dete se u roku od 24 sata ozbiljno razbolelo, te se sumnjalo da je otrovano. Džek je detektivima policije u Južnom Fultonu priznao ja de dodao antifriz u majčino mleko - navodi policija u saopštenju na društvenim mrežama.

Policija je rekla da je Džek priznao da je sipao antifriz u mleko svoje novorođene ćerke kako bi izbegao plaćanje alimentacije.

- Tokom suđenja, tužilac je predstavio svedočenja detetove majke, bake, službenika policije i medicinskih stručnjaka, uključujući demonstraciju koliko je lako bilo otrovati majčino mleko - saopštila je policija Južnog Fultona.

Automobilski antifriz, čak i ako se proguta u malim količinama, izuzetno je toksičan prema. Simptomi mogu uključivati pospanost, povraćanje, oštećenje bubrega i smrt. Detetova majka je odbila da govori nakon Džekove presude, ali je rekla da je dete dobro, preneo je NBC.

Autor: Telegraf.rs