Ozloglašeni bokser otkrio: nisam znao šta želim! 😲

Majk Tajson je sejao strah u ringu i van njega, a jedna stvar po kojoj će uvek biti požnat je čuvena tetovaža na licu. Gvozdeni Mike je stekao slavu kao najmlađi šampion u teškoj kategoriji i i posedovao je zastrašujuću brzinu i moć. Ali i njegova karijera i lični život bili su praćeni kontroverzama.

Prekretnica u njegovoj karijeri bila je 1992. godine, kada je osuđen na šest godina zatvora nakon što je optužen za silovanje, a kada se vratio u ring nije bio isti čovek. Najveći skandal je bio kada je odgrizao komadić uha Evandera Holifilda u njihovom revanšu 1997. U tom periodu je imao stalne probleme sa drogom.

Samo nekoliko dana pre svoje borbe sa Klifordom Etjenom 2003. godine, odlučio je da uradi tetovažu na licu i to je i danas jedna od njegovih najprepoznatljivijih karakteristika. U intervjuu 2012. godine, otkrio je neobičnu priču iza tetovaže i šta je zapravo bila prvobitna ideja.

Jednostavno sam mislio da je to kul tetovaža. Hteo sam da uradimgomilu srca i slično. To bi bilo stvarno glupo. Hteo sam da budem čovek srca.. Bio sam veoma blizu. Viktor Perez, tatu majstor, je rekao: ,,Ne mogu i ne želim to da uradim." Pitao sam ga šta misli da treba da uradim. Bio sam zbunjen.

Par dana nakon toga, tatu majstor ga je kontaktirao i pokazao crtež kojim je Tajson bio oduševljen i tako je nastala čuvena tetovaža. Tajson je otkrio da su ga zbog tetovaže žene spopadale sa svih strana, jer je izgledao egzotično.

Ipak, njegov tadašnji trener je otkrio da postoji i skriveni razlog zbog koga je Tajson tetovažu uradio samo par dana pre borbe sa Etjenom:

Ja nikad nisam imao tetovažu, ali sam znao da ne možete da se borite samo par dana nakon što je uradite. On mi je otkrio da ne želi da se bori i da je to jedan od razloga koji stoji iza tetovaže. Nakon dobrih sat vremena napustio sam kuću, razočaran što sam ga trenirao 8 nedelja, daleko od svoje porodice. Odleteo sam prvim avionom.

Naredne nedelje, Tajson je nokautirao Kliforda za samo 49 sekundi, što je bila njegova poslednja pobeda. To je izazvalo pomešana osećanja kod njegovog trenera.

Bio sam srećan zbog Majkove pobede, ali sam bio i razočaran, jer sam ga trenirao osam nedelja, a nisam bio deo te pobede.

Autor: redportal.rs