Radoje Žvicer pretio rušenjem Aleksandra Vučića

Nekadašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin rekao je za Novo jutro TV PINK, da srpske službe bezbednosti ne znaju gde se nalazi jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer.

Dodaje da je on imao lažne pasoše više balkanskih zemalja.

- Imamo ideje, ali ne znamo gde se nalazi. Činjenica da Zvicer nije uhapšen, a mi smo izdali sve poternice i dokazali sva dela, ne govori o tome da ga mi nismo našli - on je bio u Crnoj Gori kada smo hapsili Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, već govori o službama koje su ga spasile, odvele na sigurno zato što im treba za nešto - naveo je Vulin.

Foto: detective-info.com.ua

Rekao je da su srpske službe pratile Zvicera u "nekim drugim zemljama" u kojima je, kako tvrdi, imao "obezbeđenje i državnu zaštitu".

- Zvicer je imao bosanski pasoš, srpski, slovenački. Ko zna koje je još pasoše imao. Mi smo u to vreme procesuirali izvesne policajce jedne Policijske uprave u Vojvodini koji su mimo zakona i pod drugim imenom Zviceru izdali originalni pasoš - rekao je Vulin.

Komentarišući prepisku vođa kavačkog klana na Skaj telefonima, u kojoj Zvicer navodi da "samo oni mogu da 'obale' (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića", Vulin je naveo da ta opasnost nije prošla i da državni organi moraju da vode računa o tome.

Radoje Zvicer, jedan od vođa "kavačkog" kriminalnog klana je u bekstvu već nekoliko godina. 

Autor: Pink.rs