Devojčica (14), srpske nacionalnosti spasena iz kampa u Via di Salone u Rimu

Prema izveštajima italijanskih medija, devojčica je kroz suze ispričala policiji da je prvo bila drogirana, a zatim silovana. Ubrzo nakon toga, stiglo je vozilo Hitne pomoći koje je prevezlo devojčicu u pedijatrijsku bolnicu radi lekarskih pregleda.

Istraga lokalne policije odmah je započeta kako bi se utvrdilo šta se tačno dogodilo u kampu, kao i da li je devojčica bila izložena zlostavljanju.

Prema navodima lokalnih medija, sve je otkriveno tokom policijske aktivnosti u pomenutom kampu. U ranim popodnevnim satima, Srpkinja (14) prišla je je lokalnoj policijskoj patroli, pokazujući potpunu zbunjenost.

Pala u nesvest Kada su lekari stigli u kamp, gde devojčica živi sa roditeljima, ona je otkrila da je pala u nesvest nakon što su joj dali neku supstancu, a da su je zatim silovali. Agenti u Rimu alarmirali su sve socijalne službe i sprovode istragu kako bi utvrdili sve činjenice.

Foto: Unsplash.com/Mauricio Artieda

Policajci su nakon razgovora sa njom pokušavali da je smire. Navodno im je rekla da je poslednjih dana bila drogirana. Kako prenose mediji, nije pokazivala vidljive znakove agresije ili batina. Trenutno se nalazi u bolnici na lekarskim pregledima. Policija je odmah alarmirala socijalnu službu i izvršila sve provere unutar kampa.

Autor: PInk.rs