Sergej Lavrov se zahvalio na podršci koju je Peking iskazao Putinu nakon njegovog nedavnog reizbora

Kina želi da ojača svoju stratešku saradnju sa Rusijom, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji na sastanku u Pekingu sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

- Kina će podržati stabilan razvoj Rusije pod Putinovim vođstvom - rekao je Vang Ji.

- Peking i Moskva će nastaviti da jačaju svoju stratešku saradnju na svetskoj sceni i pružaju ozbiljnu međusobnu podršku. Podrška naroda je izvor napretka za Rusiju. Verujem da će pod odlučnim vođstvom predsednika Putina ruski narod imati svetlu budućnost - dodao je kineski ministar spoljnih poslova.

Sergej Lavrov se zahvalio na podršci koju je Peking iskazao Putinu nakon njegovog nedavnog reizbora.

- Kineski predsednik Si Đinping bio je među prvima koji je čestitao predsedniku Putinu i zahvalni smo našim kineskim prijateljima na podršci - rekao je Lavrov Vang Jiju.

On je istakao da će "Rusija i Kina nastaviti da sarađuju u borbi protiv terorizma" i zahvalio kineskoj strani na saosećanju u vezi sa terorističkim napadom u Podmoskovlju 22. marta ove godine.

- Zahvaljujući našim liderima, sveobuhvatni i strateški odnosi Rusije sa Kinom dostigli su nivo bez presedana. Reizbor Vladimira Putina daje dodatne garancije kontinuiteta u sveobuhvatnom jačanju ovih odnosa - istakao je Sergej Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova doputovao je juče u dvodnevnu posetu Kini.

Autor: redportal.rs