Knjiga Duška Antonića KAKO JE LUDAK PREPLIVAO REKU i druge nostalgične priče o pločama nedavno je objavljena u izdanju Multimedia Books ☝️

Promocija knjige KAKO JE LUDAK PREPLIVAO REKU i drugenostalgične priče o pločama Duška Antonića biće održana u sredu,17. aprila u 18h u Multimedia Music Record Store u Sremskoj ulici broj 2.

Na promociji će govoriti autor Duško Antonić, rok novinar, urednik Rock Express-a i prvog izdanja knjige Nostalgične priče o pločama; Branko Rogošić, kao i direktor i vlasnik Multimedia Books Rodoljub Stojanović.

Knjiga KAKO JE LUDAK PREPLIVAO REKU i druge nostalgične priče o pločama moćiće da se kupi po promotivnoj ceni, a nakon promocije autor će biti dostupan za razgovori potpisivanje knjige.

U pitanju je drugo, dopunjeno izdanje knjige Nostalgične priče o pločama koju je pre 12 godinaizdao Rock Express.

Kako je prethodno izdanje odavno rasprodato, a autor se u međuvremenu prisetio još nekihzanimljivih priča, pa je po sistemu šta je bilo posle napisao nastavke za neke od pređašnjih, uznove ilustracije nekih od naših najpoznatijih strip-crtača i ilustratora. Kako na zadnjoj koriciknjige kaže Srđan Stojanović, urednik ovog izdanja – nove priče izmiksovane sa starim čineovo delo zapravo novom knjigom.

Foto: Multimedia books

Na prethodnih 39 priča iz prvog izdanja, od kojih su neke dobile i logičan hronološki nastavak, autor je dodao i šest novih, među kojima i par podužih priča, čiji najmanji zajednički sadržalac su, naravno, gramofonske ploče, neke na njima snimljene pesme, ali i tekstovi vezani zakoncerte tih izvođača, ako je imao sreću da ih vidi uživo. Sve je to povezano zaumnim načinimana koje je dolazio do pojedinih ploča, u vreme kada nije bilo moguće jednostavno otići u radnju ikupiti ih, ali kako su one, tokom godina, neke čak i sudbinski, uticale na njegov život.

Uz puno emocija, ali i nekih, iz današnje perspektive gledano, nadrealnih situacija, iz priče u priču provejava nekiduh lepših vremena, kada su nam gramofonske ploče bile toliko važne, sa kojima smo leteli kroz život, učili, sazrevali,zaljubljivali se, istraživali, uživali i iznad svega voleli muziku. Ikako u svom predgovoru sam autor reče - ploče su mu bile opredmećeni oblik čistog zadovoljstva. I, da ne bude zabune, naziv knjige je naslov jedne od priča unjoj i ne odnosi se na istoimenu ploču Eltona Džona, nego je takvu kovanicu, mnogo pre Eltona, često ponavljao jedanod junaka njegovog detinjstva – koji je puštao ploče na ringišpilu u njegovom zvezdarskom kraju.

Knjigu Duška Antonića KAKO JE LUDAK PREPLIVAOREKU i druge nostalgične priče o pločama možete kupiti na prodajnim mestima Mutimedia Music kao i online na www.multimedia-music.com.

Autor: redportal.rs