Ona je dodala da će biti narušen samo legitimitet opozicije ako ista bojkotuje izbore

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras u emisiji Hit tvit na televiziji Pink, da će od sutra ponovo pozvati predstavnike opozicije na razgovore o izbornim uslovima i preporukama ODIHR-a.

Foto: redportal.rs/NZ

Na pitanje da li će legitimitet izbra biti ugrožen ako dve ili tri najjače opozicione grupacije bojkotuju izbore, Brnabić je odgovorila da će biti narušen samo legitimitet opozicije.

- Njihov legitimitet sada postaje upitan. Njihova neozbiljnost postaje potpuno neupitna. Ove izbore imamo zato što su ih oni tražili i sada će ih bojkotovati", rekla je Brnabić - gostujući na Pinku.

Ministar spoljnih poslova i lider SPS-a Ivica Dačić izjavio je da kada jedna stranka procenjuje da ima izglede na izborima onda ih ne bojkotuje ili sprečava, a kada to čini znači da nema kapacitet da pobedi, što je, kako je naveo, slučaj sa sadašnjom opozicijom u Srbiji.

Najvažnije državne i nacionalne stranke nisu nikada bojkotovale izbore, a to je uvek bila politička greška bojkotovati izbore, rekao je Dačić za TV Pink.

- Slušajte, oni nemaju snage da izaberu predstavnike biračkih odbora širom Srbije, a kamoli da organizuju aktivno sprečavanje izbora - naveo je Dačić.

Autor: Tanjug / redportal.rs