Ovo je plod vašeg životnog poziva i odluke da ČUVATE DRŽAVU SRBIJU, poručuje ministar Vučević 💪🏻

Ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas u Velikoj ratnoj sali Generalštaba ukaze predsednika Republike Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenima oficira na nove dužnosti.

U čin general-majora unapređeni su brigadni general Brane Krnjajić i brigadni general Zoran Nasković koji je postavljen na dužnost komandanta Komande za obuku, a u čin brigadnog generala unapređeni su pukovnik Milan Elenkov i pukovnik Novica Gogić. Brigadni general Jovica Matić postavljen je na dužnost komandanta Prve brigade kopnene vojske, pukovnik Željko Furundžić postavljen je na dužnost komandanta Garde, dok je pukovnik Nebojša Cvetković postavljen na dužnost zamenika komandanta Komande za obuku. Na dužnost komandanta Treće brigade kopnene vojske postavljen je pukovnik Vladan Milosavljević, a na dužnost komandanta Četvrte brigade kopnene vojske postavljen je pukovnik Siniša Nikolić.

Ministar Vučević je unapređenim i novopostavljenim oficirima poručio da je ovo plod njihovog svakodnevnog rada i opredeljenja:

Smatrajte da ovo nije podrazumevajuće i svakodnevno. Ovo je plod vašeg životnog poziva, vaše odluke da čuvate državu Srbiju, da ste deo Vojske Srbije, vašeg zalaganja i odricanja, usavršavanja, rada, ali i podrške rukovodstva Vojske Srbije i rukovodstva države Srbije, Vojske i Generalštaba koja je prepoznala vaše stručne kvalitete i odluke naše države da oni koji zaslužuju budu unapređeni, odnosno postavljeni na nove dužnosti.

IZVOR: YT / Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Dodao je i da od danas njihova odgovornost postaje još veća:

Od danas ste još odgovorniji i vaše breme koje nosite je još teže. Ako se time i tako budete vladali, bićete uspešni i pokazaćete da ste dostojni zadataka pred vama, a ja sam siguran da ste dosadašnjim radom pokazali da to zaslužujete. Želim vam sve najbolje, želim vam puno uspeha, na zadacima i poslovima kojima ćete se baviti. Da čuvate Vojsku Srbije i pre svega da čuvate otadžbinu Srbiju. Živela Vojska Srbije. Živela Srbija!
View this post on Instagram

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

IZVOR: IG / @milosvucevic

Autor: redportal.rs