Stranka Viktora Orbana računa na veliku podršku na izborima 9. juna 🗳️

Na izbornoj listi Fidesa, stranke mađarskog premijera Viktora Orbana, na izborima za Evropski parlament nalazi se i Anamarija Viček, potpredsednica Saveza vojvođanskih Mađara.

Izbori za Evropski parlament u Mađarskoj održaće se 9. juna, a većina anketa pokazuje da Fides može računati na gotovo natpolovičnu podršku građana.

Predsednik SVM-a Balint Pastor se zahvalio Fidesu na prilici da ova stranka ponovo predloži kandidata za poslanika Evropskog parlamenta i istakao da je stranačko rukovodstvo jednoglasno predložilo Anamariju Viček.

Učinićemo sve kako bismo doprineli što boljem izbornom rezultatu Fides-a na predstojećim izborima za EP 9. juna u Mađarskoj, jer nam je veoma važno da nas zastupaju oni, koji se zalažu za isti vrednosni sistem kao i mi.
View this post on Instagram

A post shared by Dr. Pásztor Bálint (@drpasztorbalint)

IZVOR: IG / @drpasztorbalint

Anamarija Viček je rođena 1973. godine u Subotici. Diplomirala je na Fakultetu za defektologiju Gustav Barci u Budimpešti, a na Univerzitetu Etveš Lorand je završila master studije. U dva mandata je bila narodna poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Od septembra 2016. godine bila je državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pored mađarskog i srpskog, govori engleski i nemački jezik.

Autor: redportal.rs