Otkako je Mask preuzeo Tviter u jesen 2022. godine, prihodi od reklama su se prepolovili

Iks platforma za društvene medije Elona Maska imenovala je nove menadžere kako bi platformu učinili bezbednijom za korisnike i privlačnijom za oglašivače, preneo je DPA.

Govor mržnje je takođe poslovni problem za Iks. Usluga zavisi od prihoda od reklama, a kompanije ne žele da se njihovi brendovi pojavljuju pored postova sa podsticanjem na nasilje ili antisemitskim sloganima.

Otkako je Mask preuzeo Tviter u jesen 2022. godine, prihodi od reklama su se prepolovili. Tehnološki milijarder obećao je radikalnu slobodu govora Iks u okviru onoga što je zakonom dozvoljeno.

Kaže da se fokusira na ozbiljno ograničavanje distribucije objava sa problematičnim sadržajem, a ne na njihovo uklanjanje.

Pre nekoliko meseci, onlajn istraživači su pokazali kako se oglasi za poznate brendove mogu pojaviti pored antisemitskih postova. Mask je uzvratio da su primerci veštački konstruisani i da nisu pogodni za svakodnevnu upotrebu.

Nekoliko velikih klijenata oglašavanja je od tada smanjilo potrošnju na Iks ili ga potpuno ukinulo. Šef Iks Linda Jakarino, koju je imenovao Mask, pokušava da ih ubedi da platforma nudi bezbedno okruženje za njihove brendove.

Autor: redportal.rs