Izjave njene majke se NE SLAŽU 😨

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Bora ušla je u šesti dan, a od nestale devojčice i dalje ni traga ni glasa! Policija i spasilačke ekipe pretražuju svaki pedalj terena u krugu od 10 kvadratnih kilometara oko mesta gde Dankina majka, Ivana Ilić, tvrdi da je dete nestalo, a prema rečima stručnjaka, sledeći korak istražnih organa trebalo bi da bude provera svih graničnih prelaza.

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i član borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije, kaže da je prošlo već mnogo vremena otkad je dvogodišnja Danka Ilić nestala.

Ona nije mogla sama da ode, to je činjenica. Najbliži granični prelaz je na samo 30 minuta od Banjskog polja i zato bi trebalo detaljno proveriti svakoga ko je prešao granicu od trenutka detetovog nestanka pa nadalje, i to u oba smera.

Nicović objašnjava da je trgovina decom Dankinih godina u velikoj ekspanziji u svetu.

Zbog svega toga bi naredni korak istražnih organa morao da bude provera graničnih prelaza. Ako je dete, kako se pretpostavlja, nestalo u tišini, to bi značilo samo ili da je oteto na profesionalan način ili da svedoci samog nestanka imaju neka saznanja.

Dejan Radenković, kriminolog i bivši pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije, kaže da su, nažalost, za dalju istragu ključne stvari koje su zasad nejasne. On objašnjava da je potrebno ispitati sve okolnosti u vezi s porodicom devojčice. 

Vrlo je važno da se utvrde odnosi unutar zajednice, odnosi van nje i sve što bi moglo da bude od pomoći u istrazi. Detaljna provera izjava majke je veoma važna jer samo ona može da da neke odgovore.

On objašnjava da treba detaljno proveriti majku, jer je ona poslednja osoba sa kojom je devojčica bila u kontaktu. Takođe, stvar komplikuje i to što u njenim izjavama postoje neslaganja:

Iz tog razloga, zbog tih neslaganja, majka je više puta davala izjavu u policiji. Ipak, ostalo je nekih nejasnoća. Prvo, zašto je majka došla prošlog utorka da obiđe imanje i vidi da li je podobno za život njenih svekra i svekrve ako je znala da njena porodica ne odobrava to da se Ilići tu dosele. Drugo, da li je fotografija male Danke nastala baš tog dana i zbog čega je devojčica tako slikana u garderobi u kojoj je nestala. Treće, bitno je da se utvrdi i da li su poruke i pozivi iz telefona majke, kojima će se svakako ući u trag, brisani s namerom baš zbog toga što su povezani sa slučajem ili je ona to radila i ranije, rutinski.

Dejan Radenković je objasnio da je u dosadašnjem toku potrage za devojčicom upotrebljeno dovoljno resursa, što ljudskih, što tehničkih. 

Potraga na terenu definitivno nije dala rezultate i jasno je da se dete ne nalazi u krugu oko mesta odakle je nestala. Otmica od strane nepoznate osobe je gotovo nemoguća i sve liči na to da su odnosi u porodici doveli do nestanka deteta.

Autor: mondo.rs