Tužilaštvo smatra da nema osnova za dalje zadržavanje

Bašar Tufankiji, Zakuan Tufankiji i Muhamed Tufankiji koji su uhapšeni u Sarajevu zbog sumnje da su tražili 50.000 evra za informacije o nestaloj Danki Ilić (2) pušteni su na slobodu, potvrđeno je ATV.

Portparol Federalne uprave policije Еmil Sućeska kaže da je osumnjičena trojka puštena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

- FUP je protiv tih osoba podneo izveštaj tužilaštvu o počinjenom krivičnom delu i tužilaštvo je naložilo policiji da ih pusti da se brane sa slobode - rekao je Sućeska.

Prema nezvaničnim informacija, izveštaj je podnesen zbog sumnje da su počinili krivična dela pokušaj iznude.

Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, kaže da osumnjičeni nisu ni sprovedeni u tužilaštvo.

- Tužilaštvo smatra da nema zakonskog osnova za dalje zadržavanje, niti da im se predloži pritvor - rekla je Bavčić.

Podsetimo, trojka je uhapšena nakon što se, kako je dosadašnja istraga pokazala, Bašar uključio na čet uživo na TikToku na kojem se komentarisao slučaj nestale devojčice Danke Ilić (2). Prisutnima je rekao da se devojčica nalazi u podrumu, da plače i želi majku.

- Želim da mi platite 50.000 evra. Čekam svoj novac - rekao je Bašar.

Drugi učesnici četa u čudu su komentarisali ”da nije normalan”, ”da je ludak”, da će mu ”doći policija na vrata” i slično.

Odmah po hapšenju, izjavili su da su se “samo šalili”. Svi uhašeni su članovi jedne porodice.

Tokom saslušanja u policiji priznao je da je širio lažne informacije, odnosno da nije imao nikakva saznanja o tome gde se nalazi nestala devojčica, niti je ona pronađena na lokacijama koje su osumnjičeni koristili.

Podsetimo, potraga za Dankom Ilić (2) ušla je u četvrti dan. U potragu od jutros uključeno je još 18 vatrogasaca i pas Zigi.

Autor: atv