Bio učesnik Olimpijskih igara u Tokiju ☝

Uroš Nikolić, srpski reprezentativac u plivanju i učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, bio je pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi prethodnog meseca. 👇

Nikolić, srpski olimpijac koji je nedavno bio deo štafete četiri puta sto metara slobodno, suočava se s nezvaničnim pozitivnim rezultatom na zabranjenu supstancu pseudoefedrin.

Ova supstanca je pronađena u leku koji je koristio radi lečenja alergije, prema informacijama koje je dobio Sport klub.

Nakon saznanja, Nikolić je odmah podneo žalbu, a Svetska antidoping agencija (WADA) je pristala na sprovođenje retroaktivnog izuzeća terapije (TUE).

On je priložio dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u medicinske svrhe, te se sada očekuju dalji koraci i odluka o eventualnoj kazni.

Nikolić je angažovao pravne zastupnike kako bi dokazao da supstancu nije koristio radi poboljšanja sportskih performansi, kako piše Telegraf.rs.

Međutim, čak i minimalna kazna bi mogla rezultirati propuštanjem Evropskog prvenstva u Beogradu u junu i Olimpijskih igara u Parizu u julu ove godine.

U slučaju da se dokaže krivica, rezultati štafete u Dohi bi bili poništeni, ali to ne bi uticalo na nastup srpskog tima na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: Telegraf.rs