Jeste li među njima?

Hedonisti su senzualni, pridaju veću vrednost zadovoljenju svojih potreba, i ćesto deluje kao da su dovoljni sami sebi. Ako se vama više dopadaju pravila i živite prema očekivanjima, verovatno niste u potpunosti hedonista. 😎 Možda će povremeno biti trenutaka kada ćete se prepustiti izazovima, ali većinu vremena vodite prilično konvencionalan i miran život. I to je sasvim ok. 🤗

Život u skladu s hedonističkim načelima zahteva određene kvalitete, stoga je razumljivo da astrologija igra određenu ulogu u tome. Hedonistički horoskopski znaci često su stigmatizovani jer ne osećaju potrebu da se pridržavaju normi ili da rade ono što se od njih očekuje, prenosi magazin.novosti.rs.

Ako gajite puritanski stav ili nikada ne prekršite pravila, možda ćete se teško prilagoditi životu ispunjenom telesnim užicima i zadovoljstvima. S druge strane, ako ste skloni impulsivnim postupcima, teško vam je da se oduprete iskušenjima ili jednostavno uživate u hedonističkom načinu života, imate sve predispozicije da budete istinski hedonista.

Krećemo od hedoniste broj 1! Skoro svi se slažu da je Bik najveći hedonista zodijaka. Oni su senzualni, žive za zadovoljstvo i nemaju problema da se prepuste sebi. Bik ceni lepotu, a potraga za njom utiče na ceo njihov život. Oni mogu biti izuzetno materijalistički nastrojeni i naporno rade kako bi mogli da imaju lepe stvari i priušte sebi da im se ispune sve želje.

Jedan od atributa hedonista je da im je neprijatno ako nisu u centru pažnje, a to definitivno važi za Lavove. Oni vole da budu obožavani, maženi i da su sve oči uprte u njih. Imaju tendenciju da se oblače na upadljiv način i nisu razboriti; vole da pokažu svoja tela i naginju ka egzibicionizmu. Lavovi su veoma privlačni i seksualni. Imaju trenutke samozadovoljavanja, ali to nije 24 sata dnevno. Možda bi bilo tačnije reći da imaju hedonističke sklonosti.

Vage ponekad mogu biti površne i biće toliko impresionirane nečijom spoljašnjom lepotom da ne odvoje vreme da upoznaju ko su te osobe iznutra. Kod njih se hedonizam može prepoznati i po lakovernosti, pa se često dešava da zarad malo zadovoljstva padnu pod uticaj drugih. Ako imate lepo lice, ponekad je to sve što vam je potrebno da bi vas Vaga slušala. Često su motivisani sopstvenim zadovoljstvom i potragom za zabavnim vremenom u društvu.

Nije tajna koliko su Škorpije strastvene i seksualne, a to im čini hedonizam veoma privlačnim. Kada nešto osete, osećaju to na snažan način. Oni uživaju u seksualnom eksperimentisanju i mnogi uživaju u tome da imaju više partnera zbog svog ogromnog apetita. Vođenje hedonističkog načina života može označiti brojne opcije za Škorpiju. Svaki način života koji zagovara zadovoljstvo u različitim oblicima je dobar za njih.

Hedonizam bi mogao da funkcioniše za Ovnove jer imaju nisku toleranciju na dosadu i frustraciju. Ne uživaju u rutini i više bi voleli spontani način života. Oni vole da rizikuju i poznato je da ne razmišljaju mnogo pre nego što preduzmu akciju. Ako Ovnovi žele nešto da urade, oni imaju tendenciju da to urade i nemaju problema, čak i ako drugi misle da je njihovo ponašanje prenagljeno ili povlašćeno. Oni samo žele da idu u avanture i da se zabavljaju.

Autor: magazin.novosti.rs