Svašta se nudi u oglasima za stanove

Cene kvadratnog metra dostigle su nove visine. U Pančevu, malom vojvođanskom gradu, prodaje se stan po ceni od 2.000 evra po kvadratnom metru, ali skroz opremljen najkvalitetnijim nameštajem. I to ne bi bilo tako čudno, da tako visoka cena kvadrata dosad nije bila rezervisana za Beograd, Novi Sad..., a i da nije Pančevo godinama iza nas bilo nepoželjno zbog zagađenja.

Možda ova cena ne bi bila toliko iznenađujuća i šokantna da se do sada stanovi u ovom gradu nisu prodavali po značajno nižoj ceni. Kvadratni metar novogradnje je do skoro koštao 1.300, 1.400, 1.500 evra a takozvani luks stanovi mogli su da se nađu po maksimalnoj ceni od 1,700 evra.

Ovaj stan, koji se kupcu nudi za neverovatnih 234,000, evra nalazi se veoma u blizini centra grada i terasa mu gleda na livadu. Nalazi se na poslednjem spratu nove zgrade, dvostrano je orijentisan i kompletno opremljen.

Foto: Moja nekretnina

Da li biste pre uzeli stan za taj novac u Beogradu, to je već stvar ličnog afiniteta, ali ono što jeste interesantno je da u Pančevu nema nekih velikih promena, a kvadrat samo skače. Grad, istina, jeste miran i idiličan za podizanje dece, Beograd je u blizini, ljudi su topli i okrenuti jedni drugima. Tu je i reka Tamiš...

S druge strane, Pančevo nema besplatne knjige za đake kao što je to slučaj u Beogradu. Prevoz je skuplji nego u Beogradu. Pančevo ima samo jedan bazen, i teško ćete upisati plivanje - gužve su. Put do Beograda zbog gužvi iz godine u godinu je sve duži...

Autor: Pink.rs