Turisti iznenađeni 😧

Cene letovanja na omiljenim destinacijama naših turista ove godine biće veće do 20 odsto! Međutim, pojedini turisti koji su ljubitelji grčkih destinacija tvrde da je u mestu Porto Karas odmor u hotelima poskupeo i do 300 odsto. 😳💸

Mnogi građani su u potrazi za aranžmanima za letovanja. I dok je veliki broj njih odmor bukirao već početkom godine, ima i onih koji nisu odlučili gde će na more. Na društvenim mrežama se uveliko polemiše o ovogodišnjim cenama koje su veće u odnosu na prethodnu.

Na društvenoj mreži X pojavila se objava jednog korisnika koji tvrdi da je letovanje za četiri osobe polupansion u Porto Karasu minule sezone koštalo 1.375 evra, dok je sada sa popustom u istom terminu čak 4.741 evro. 💸

Ljudi su bili šokirani ovim poskupljenjem te su se zapitali da li je to moguće. Istraživao je cene smeštaja u ovom mestu gde se cena hotela za prvu polovinu juna kreće od 80 do čak 430 evra. Devet noćenja, odnosno deset dana, dve odrasle osobe bi skoštalo čak 3.857 evra.

Odmor u jeku sezone u prvoj polovini jula je još skuplji. Smeštaj u hotelima se kreće od 100 do čak 600 evra po noći!

Novi iznosi turističkih taksi u Grčkoj po smeštajnoj jedinici 👇

1,5 evra za sobe za izdavanje

3 evra za hotele sa tri zvezdice

7 evra za hotele sa četiri zvezdice

10 evra za hotele sa pet zvezdica

Svakako treba naglasiti da ima i dosta jeftinijih varijanti za letnji odmor. U Grčkoj je i ove godine krajem maja odnosno početkom juna moguće naći smeštaj u apartmanima već od 85 evra i to za deset dana u Stavrosu, kako piše Kurir, prenosi Pink.rs.

Među agencijskim ponudama su i aranžmani već od 100 evra sa smeštajem i prevozom za sam početak leta odnosno prvu polovinu juna.

Autor: Pink.rs