Govore stručnjaci i profesori Univerziteta u Hamburgu i Inzbruku 👨‍🏫📚

Srpska pravoslavna omladina Inzbruka (SPOJI) poziva prijatelje, poštovaoce i sve ljude dobre volje na humanitarnu podijumsku diskusiju na temu Protivpravno NATO bombardovanje SR Jugoslavije: 25 godina kasnije - razlozi, posledice, perspektive za budućnost.

Diskusija će biti održana u četvrtak 18. aprila 2024. godine u 18.30 časova u ÖGB (Kleiner Saal, 7. Stock) na adresi Südtiroler Platz 14-16 u Inzbruku.

Foto: spoji.org

Učesnici diskusije su:

- prof. dr Gerhard Mangot, profesor političkih nauka sa fokusom na međunarodne odnose i bezbednost u postsovjetskom prostoru na Univerzitetu u Inzbruku, stručnjak za Rusiju i Istočnu Evropi;

- prof. dr Norman Peh, pravnik i profesor emeritus političkih nauka i javnog prava na Univerzitetu u Hamburgu, predsedavajući žirija Evropskog tribunala za NATO rat protiv Jugoslavije, član Međunarodnog Aušvic komiteta;

- dr Kurt Grič, istoričar i istraživač konflikta, naučni saradnik na Univerzitetu u Inzbruku i Lucernu, kao i na Institutu za istraživanje kulture u Graubindenu, autor brojnih uporednih istraživanja konflikta i istorijskih istraživanja migracija, direktor Kulturnog arhiva Oberengadina u Švajcarskoj.

Foto: spoji.org

Moderator diskusije biće Susane Golubović.

Sve prikupljene donacije sa ovog događaja namenjene su socijalno ugroženim porodicama na Balkanu i najugroženijim slučajevima u Tirolu.

Za učešće u diskusiji neophodna je prijava SMS porukom, preko WhatsAppa, Vibera ili pozivom na broj 0650 / 360 87 50 ili putem elektronske pošte na adresu uprava@spoji.org.

Autor: redportal.rs