Prva NATO bomba je pala na Prokuplje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se na skupu povodom Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine u Prokuplju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić podsetio je da je prva NATO bomba koja je pala na SRJ pala upravo na Prokpuplje i ubila Bobana Nedeljkovića.

- Ubili su Bobana zato što su hteli da nam unište otadžbinu, da nam unište Srbiju i da je raskomadaju. Misle da su to uspeli. Prošlo je 25 godina i još se ne damo, još ne pristajemo na komadanje Srbije. Ima jedan mali narod u Evropi koji se i dalje ponosno i dostojanstveno drži, koji ne pristaje na naređenja i okupacije. Ono što su ustvari hteli da nam kažu jeste:,,Ne žalimo, mi smo svoj posao komadanja Srbije obavili". Ja im kažem "niste, jača je Srbija i ovaj narod, ne možete da nam ukinete slobodu, i vazduh možete da nam ukinete, slobodu vam nećemo dati - rekao je on.

Foto: Printscreen YouTube/Pink.rs

I ova kiša je znak za preporod Srbije. Pre 25 godina je bio prelep dan, i tada su počeli da ubijaju. Pred vama je Srbija koja će znati da se sačuva i da se odbrani. Nadam se da ćemo se viđati mnogo boljim povodima, a Srbiju im nećemo dati. Živela Srbija! - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Autor: Novosti.rs