Na Trg Republike tada su stali mnogi poznati muzičari kako bi dali svoj glas protestu 👇

Na današnji dan, 24. marta, 1999. godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije, a samo nekoliko dana kasnije, na Trgu republike organizovan je zajednički protest na kojem su nastupili domaći muzičari. 👇

Foto: Printscreen YouTube / Prostorni aktivista

U danima koji su usledili nakon početka agresije, Beograd je bio poprište protesta koji su izrazili ogorčenje i solidarnost sa žrtvama bombardovanja. Na Trg Republike tada su stali mnogi poznati muzičari kako bi dali svoj glas protestu, a među njima su bili Svetlana Ceca Ražnatović i njen suprug Željko Ražnatović Arkan, Dragan Kojić Keba, Lepa Brena, Era Ojdanić i mnogi drugi.

- Nije bitno koja je sila ispred nas, sa kakvim namerama. Najbitnije je šta mi branimo, koje su svetinje u pitanju, a jasno je svima da je to Kosmet, jer je to srpska zemlja, srce Srbije i svi ćemo ga branti - rekla je ona tada, a zatim je usledio kadar na kojem je uhvatila supruga za ruku i zaigrala, prenosi Mondo.

Detaljnije u videu ispod:

IZVOR: YT / Prostorni Aktivista

Ono što je posebno obeležilo ovaj protest bio je simbol koji su nosili učesnici - target ili meta, kojim su simbolično pokazali da su građani Jugoslavije postali žive mete agresora.

Autor: Redportal.rs / K.Đ.