Objavljeni prvi snimci osobe za koju se tvrdi da je VOĐA POKOLJA 😲

Glavna urednica RT Margarita Simonjan objavila je na Telegramu snimak ispitivanja jednog od terorista, koji je juče otvorio vatru na nedužne civile u hali Krokus siti u Moskvi.

Na snimku uhvaćeni terorista otkriva da je rođen 17. septembar 1998. godine, da je u Rusiju doputovao 4. marta iz Turske, i da je ponudu o tome da izvede teroristički napad dobio preko Telegrama. Muškarac govori tadžički jezik i njegove reči prevodi žena. Navodi da su živeli u hostelu koji se nalazio u Dmitrovki kraj auto-puta.

Prema njegovim rečima, on ne zna ko su bile osobe koje su naručile napad, ali je za to trebalo da dobije oko pola miliona rubalja. Do sada, kako je rekao, dobio je polovinu te sume i to preko kartice. Ipak, kasnije je rekao da mu je bilo obećano milion rubalja.Oružje za napad, kako je rekao, dobio je direktno od naručioca ubistva, koji mu ga je dostavio.

Terorista je tokom ispitivanja rekao da se odlučio na ovaj korak nakon razgovora sa pomoćnikom nekog propovednika, kojeg je slušao, a ponudu za napad dobio je pre otprilike mesec dana. Naručioci su mu, kako kaže, poslali lokaciju na kojoj je trebalo da bude izveden napad i zahtevali od njega da ubija ljude.

Prema poslednjim navodima, broj žrtava je porastao na 143.

Izvor: X/@Pluton45873221

Autor: mondo.rs