Odgovornost preuzeo ISIS 👆🏼

Rusku prestonicu juče je zadesio stravičan teroristički napad u kom je ubijeno najmanje 60, a ranjeno više od 100 osoba. Ubijeno je i troje dece.Odgovornost za napad u Moskvi preuzela je Islamska država (ISIS). Napad se dogodio u 18 sati kada su najmanje tri osobe u maskirnim uniformama upale u Krokus siti hol u kom se u tom trenutku, između ostalog, održavao koncert popularne ruske grupe "Piknik".

Napadači su bukvalno s vrata otvorili vatru na prisutne civile, a zatim bacili bombu ili zapaljivu materiju koja je izazvala veliki požar. Na lice mesta došli su pripadnici hitnih službi, kao i veliki broj specijalaca koji su uleteli u zgradu.

Nekoliko časova kasnije saopšteno je da je zgrada bezbedna i da je požar lokalizovan. Tada je počelo izvlačenje ranjenih i mrtvih, a ISIS se oglasio tvrdnjom da su njegovi pripadnici nakon napada uspeli da pobegnu. Poruke saučešća i osude napada stigli su iz celog sveta, od SAD do Belorusije. Saučešće je izjavio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Više od 60 ljudi je poginulo u terorističkom napadu, a broj žrtava bi mogao da se poveća, objavljeno je na Telegram kanalu ruskog Istražnog komiteta. Ministar zdravlja Mihail Muraško izjavio je da je hospitalizovano 115 osoba, od kojih su petoro deca.

Autor: telegraf.rs