Istakao je da ako Kurti treba da napravi izložbu FOTOGRAFIJA NASILJA

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Beograd i predsednik Aleksandar Vučić nikome ne prete niti zveckaju oružjem već su, za razliku od Prištine, stub mira i stabilnosti u regionu i istakao da ni mnogo jači i moćniji od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija ne mogu da zabrane Beogradu da uvek brine o svom narodu, ma gde on živeo.

Istakao je da ako Kurti voli da fotografiše uniforme, baze i punktove, neka napravi izložbu od fotografija nasilja koje njegov šovinistički aparat sprovodi nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Foto: Tanjug/Tanjug

- Neka strancima deli fotografije Azema Kurtaja kako puca u srpsku decu ili snimke prištinskih falangista kako prebijaju srpski narod i otvaraju vatru na civile na nelegalnom punktu na Bistričkom mostu, a mogao bi da podeli i fotografije albanskih ekstremista kako tokom martovskog pogroma 2004. bacaju bombe i pucaju iz snajpera na goloruke Srbe i pripadnike Kfora - navodi se u saopštenju.

Dodaje da može da pokaže i snimke kako njegovi ministri bacaju suzavac, prevrću vozila Euleksa i "ostala nepočinstva" i da je to prava slika "njegovog mirnodopskog" društva u kom svakodnevno sprovodi nasilje nad "golorukim srpskim narodom".

Autor: Pink.rs