Uživajte u svakom trenutku

Biti mama deteta od 2 ili 3 godine nije nimalo lako. Mališani u ovim godinama sve istražuju, a majke se na sve načine trude kako bi zadoviljile njihovu radoznalost i sačuvale ih od eventualnih povreda. Jedna mama je na internet forumima podelila svoje iskustvo i savete koji mogu da pomognu roditeljima. Ovo je njenih 5 ključnih saveta kako kako da lakše obuzdate malo dete, prenosi srecna.republika.rs. 🧐

1. Poklopite wc šolju 🤔

Jedan od saveta koje je mama istakla je da wc šolju uvek držite zatvorenu, kako biste izbegli neželjene događaje poput bacanja vrednih stvari u toalet. Nažalost, ova mama je imala neprijatno iskustvo kada je njena ćerka odlučila da sadržaj mamine kutije za nakit isprazni u wc šolju. 😧

2. Plastelin je vaš novi najbolji prijatelj 🫡

Plastelin je vaš prijatelj, ali ne možete ih sprečiti da ga probaju i to više puta. Još jedan savet koji je ova mama podelila je da prihvatite činjenicu da deca vole da istražuju svet oko sebe i da će često isprobavati različite stvari, uključujući plastelin. Važno je shvatiti da je ovo deo njihovog procesa učenja i istraživanja, a upravo njime će deca ostati najduže preokupirana.

3. Ako su tvrdoglavi ili razdražljivi, stavite ih u vodu 😅

Ova neobična tehnika za smirivanje dece može izgledati čudno, ali prema rečima ove mame, funkcioniše. Ona je istakla da je ovo rešenje primenjivala više puta i da je dalo pozitivne rezultate.

4. Mi stvaramo njihovu stvarnost 😊

Mališani veruju u svaku reč koju im kažemo. S vremena na vreme možete im reći da je park zatvoren kada ste u velikoj žurbi i kasnite na pregled kod doktora, ili da je zabranjeno držati ljubimca u unutar kuće dok deca ne napune bar 5 godina. Međutim iskorištavanje njihove lakovernosti je jednostavno okrutno.

5. Uživajte u trenutku 🥰

Konačno, ova mama deli važnu poruku o uživanju u trenutku. Bez obzira na sve izazove koje roditeljstvo nosi, važno je da se opustite i uživate u malim stvarima.

Jer roditeljstvo je kao kiša sa suncem, često donosi najveću sreću i najveću frustraciju, ali vredi svakog trenutka.

Autor: srecna.republika.rs