Putin je istakao da svi pokušaji izazivanja etničkih sukoba i kršenja prava Rusa moraju da budu suzbijeni

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su propali svi pokušaji diverzantsko - izviđačkih grupa da probiju rusku granicu.

- U okviru tih grupa bore se regularne jedince neprijatelja, strani plaćenici i različiti otpadnici koji se nalaze na teritoriji koju kontroliše kijevski režim - rekao je Putin na sednici odbora Federalne službe bezbednosti, prenosi RIA.

Dodao je da su pogranične oblasti bile zaštićene jer je, kako je naveo, mnogo je urađeno na jačanju državne granice, naročito u neposrednoj blizini fronta.

Ruski predsednik je istakao da FSB ne sme da zaboravi na "izdajnike" koji su napadali položaje na teritoriji Rusije, dodavši da ruska služba trebe da ih pronađe i kazni.

- Biće kažnjeni, kad-tad, ma gde bili. Da im ne padne na pamet da slično ponove - upozorio je Putin.

Poručio je da se ovom poslu posveti posebna pažnja, "da se niko ne osramoti“. Naglasio je da Rusija pamti postupke Vlasovca, pa sadašnjim izdajnicima neće oprostiti.

Kazao je da "gospodari“ napuštaju izdajnike Rusije kao topovsko meso za klanje.

- Pa, što se tiče ovih izdajnika, njihovi gospodari danas nemaju nikakve milosti – bacaju ih kao topovsko meso na klanje. Kako treba - rekao je šef Rusije, a prenosi RTS.

Govoreći o delovanju Zapada, ruski predsednik je rekao da je Zapad aktivno koristio "radikalne terorističke grupe koje se nalaze izvan granica Ruske Federacije za napade protiv Rusije, podstičući njihovu agresiju".

- Borba s pokušajima Zapada da spreči razvoj Rusije zahteva sistemski rad u svim pravcima - naglasio je Putin.

Istakao je da svi pokušaji izazivanja etničkih sukoba i kršenja prava Rusa moraju da budu suzbijeni.

Autor: Rts.rs