Veličina varira sa uzbuđenjem 🤔

Kada žena počne da ima seks, njeno telo će se promeniti. Kada počne uzbuđenje, telo se uznemirava, što dovodi do toga da se nervni sistem takođe uznemiri. Ovo dovodi do različitih fizičkih reakcija pored specifičnih hormonskih oslobađanja.

Kada vaš nervni sistem pređe u stanje prenaprezanja, tkiva otiču i krvni sudovi se šire. Ova unutrašnja reakcija najviše utiče na dojke, uzrokujući da postanu i do 25% veće od normalnog. Ovo povećanje se dešava tokom uzbuđenja, a takođe i nakon seksa. Međutim, ovo povećanje veličine neće trajati zauvek: veličina varira sa uzbuđenjem.

Osetljivost bradavica - Kada se uzbudite, krv će snažno teći do bradavice i područja areole. Pored toga, mišićna napetost će dovesti do otoka, naježenosti i tvrdoće u grudima. Ovaj proces se naziva vazokongestija i dokazano je da je važan deo postizanja vrhunca. Jednom kada počnete da imate seks, vazokongestija reprogramira vašu mišićnu memoriju, zbog čega su vaše bradavice sveukupno osetljivije.

Cela vagina nabrekne kada se uzbudi. Ovo je zbog ekstremnog protoka krvi. Usne vagine postaju naduvenije, a zidovi nabubre od krvi. Ovo čini da otvor za vaginu postaje sve uži, a klitoris se skriva unutar haube. Zidovi vagine i male usne postaju tamnoljubičaste boje.

Mišićne kontrakcije će uticati na celo telo: što će rezultirati drhtanjem stopala, šaka i stopala. Počeće vaginalno podmazivanje i klitoris će postati sve osetljiviji.

Kako se mišići tela skupljaju, dah i otkucaji srca se takođe ubrzavaju. Kao rezultat toga, crvenilo se može pojaviti na licu, vratu, ramenima ili grudima.

Autor: redportal.rs