Viši sud u Sremskoj Mitrovici je danas na predlog VJT Sremska Mitrovica doneo novo rešenje 👇

Doktor iz Sremske Mitrovice koji je žene porađao tako što ih je vređao i skakao po stomaku ostaje još 30 dana u pritvoru, piše Kurir.

Više porodilja ga je optužilo za užasno akušersko nasilje, a dvema su bebe umrle. Marica Mihajlović je svojom bolnom ispovešću potresla ne samo Srbiju nego ceo Balkan, a nju i supruga primio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: UNIVERZUM HD MEDIA/N.M

Podsetimo, lekar je uhapšen 20. januara i od tada se nalazi u pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici, a pritvor mu je već jednom produžen na mesec dana i to sredinom februara.

Viši sud u Sremskoj Mitrovici je danas na predlog VJT Sremska Mitrovica doneo novo rešenje kojim osumnjičeni ostaje iza rešetaka još mesec dana i to zbog okolnosti koje ukazuju da postoji opasnost ponavljanja krivičnog dela i uznemirenja javnosti.

Takođe, navedeno je da može ometati nesmetano vođenje krivičnog postupka, a zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Autor: Kurir.rs