20 UZBUDLJIVIH pripovesti o Bori Stankoviću, Lavu Trockom, Ivanu Goranu Kovačiću, Kristi Đorđević, braći Stojanović i Pjeru Paolu Pazoliniju

Pred beogradskim čitaocima biće predstavljena knjiga Vuleta Žurića Heroji i gubitnici 📖📕. Razgovor će se održati u knjižari Delfi SKC 19. marta od 18 sati. Osim autora, o knjizi će govoriti urednik portala OKO Nebojša Grujičić i urednica u Laguni Dubravka Dragović Šehović.

Heroji i gubitnici Vuleta Žurića, dobitnika Andrićeve i Vitalove nagrade, jedinstveni je vodič u 20 sentimentalnih priča o 20. veku, koji pruža dublje razumevanje vremena u kome živimo 🧐. Vule Žurić je sabrao i predstavio 20 uzbudljivih, dokumentarnih pripovesti o značajnim ljudima poput Bore Stankovića, Lava Trockog, Ivana Gorana Kovačića, Kriste Đorđević, braće Stojanovića, Pjera Paola Pazolinija i događajima u kojima su aktivno učestvovali i ostavili svoj neizbrisiv trag.

Otkrio je brojne segmente njihovih života i skrajnute elemente specifičnih sudbina koji su se pokazali kao veoma važni i više nego upečatljivi. Neki od njih su usled protoka vremena ili zaboravljeni ili malo poznati ili su iz raznih razloga prikrivani, a često su dragoceni za razumevanje kako prošlosti, bliže i dalje, tako i sadašnjosti.

Sve je odlično povezano i svaki od heroja ili gubitnika predstavljen je verodostojno sa svim ličnim dramama i životnim obrtima koji su često dostojni zapleta najboljih avanturističkih pa i kriminalističkih romana ☝🏻.

Autor: redportal.rs