Obeležena godišnjica rođenja velikog srpskog vladara 🎂

Kula Beograd, najviša zgrada u Srbiji i regionu, zasijala je ove pretprolećne večeri na Sava Promenadi u čast kneza Miloša Obrenovića, utemeljivača moderne srpske države i jednog od najumnijih vladara u istoriji Srbije, koji je rođen na današnji dan, 18. marta 1780. godine, saopštio je večeras Belgrade Waterfront (BW). 👇

Miloš Obrenović bio je jedan od malobrojnih narodnih prvaka koji su ostali u zemlji nakon sloma Prvog srpskog ustanka 1813. godine, a njegovo junačko držanje u teškim danima preporučilo ga je za vođu Drugog srpskog ustanka 1815. godine.

Zahvaljujući izvanrednim diplomatskim veštinama, uspeo je da izgradi temelje moderne srpske države, na čijem čelu je bio u dva navrata - od 1815. do 1839. godine i od 1858. do smrti 1860. godine.

Izvodeći Srbiju iz turske okupacije u novo doba, državotvorni knez Miloš bio je i ostao jedna od najvećih ličnosti u istoriji srpskog naroda. ☝

- Emitujući lik rodonačelnika dinastije Obrenović u grandioznoj veličini na Kuli Beograd, novom simbolu srpske prestonice, Belgrade Waterfront je još jednom pokazao sa koliko pažnje pristupa obeležavanju značajnih istorijskih datuma za Srbiju. O tome koliko poštovanje Belgrade Waterfront gaji prema ovoj srpskoj vladarskoj porodici govori i činjenica da je jednu od ulica u Beogradu na vodi nazvao po poslednjoj kraljici Srbije - kraljici Dragi Obrenović - dodaje se u saopštenju BW, kako prenosi Telegraf.rs.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Kula Beograd (@kula_belgrade)

IZVOR: IG / @kula_belgrade

Autor: Telegraf.rs / Redportal.rs