One u stvari obavljaju zadatak u kojem ne sme biti greške

Da li ste se ikada pitali zašto stjuardese drže ruke iza leđa kad dočekuju putnike u avionu? Odgovor je veoma interesantan.

Iako stjuardese, pre svega, prati glas, da su veoma lepe i neizmerno ljubazne, malo ko zna koliko je odgovornosti na njihovim leđima. I dok vama deluju nasmejano i opušteno sa rukama iza leđa i osmehom na licu kada ulazite u avion, one zapravo tada rade vrlo bitnu stvar.

Pre samog leta, stjuardese uvek koriste ovu pozu, a razlog je veoma važan ali i krajnje interesantan. Naime, obavljaju zadatak u kojem ne sme biti greške - prebrojavaju putnike.

U njihovim šakama nalazi se mala brojalica koja im služi da prebroje sve putnike koji su ušli avion, kako bi se njihov broj poklapao sa onim u dokumentaciji aviona.

U pojedinim slučajevima ovo prebrojavanje može da pomogne stjuardesi koliku težinu avion nosi i da li je potrebno da se teret u trupu aviona premešta kako bi ste postigao balans ili čak i sami putnici (kada je u pitanju mali avion).

Ipak, zašto to skrivaju od putnika? Razlog za ovo je jako prost, osoblje aviona ne želi da ometa putnike i skreće pažnju na sebe.

Autor: nportal.rs