Svemirski balon, sa šest gostiju, krenuće na svoje prvo putovanje sledeće godine

Kompanija za luksuzna putovanja u svemir je spremna da pomeša "fine dining" sa suborbitalnim putovanjima.

SpaceVIP je u partnerstvu sa danskim kuvarom Rasmusom Mankom dizajnirao meni za šestočasovno putovanje iznad Zemlje preko svemirskog balona. Cena za ovo luksuzno putovanje će iznositi skoro 500.000 dolara po osobi.

- Posetioci će se popeti na visinu od preko 30.000 metara, gde će večerati dok posmatraju izlazak sunca iznad Zemlje - navodi SpaceVIP u svojoj Instagram objavi.

View this post on Instagram

A post shared by ΛLCHEMIST (@restaurantalchemist)

IZVOR: IG / joinspacevip i restaurantalchemist

Svemirski balon, sa šest gostiju, krenuće na svoje prvo putovanje sledeće godine. Probni letovi počinju sledećeg meseca, a interesovanje je već prevazišlo broj dostupnih mesta.

- Već smo imali nekoliko desetina potencijalnih putnika koji su izrazili ogromno interesovanje za ovo iskustvo i, sa samo šest raspoloživih mesta, predviđamo da ćemo popuniti sve kapacitete u narednih nekoliko nedelja - rekao je za Blumberg osnivač SpaceVIP-a Roman Čiporuka.

Mank, kuvar i suvlasnik restorana Alhemičar u Kopenhagenu koji ima dve Mišelinove zvezdice, izjavio je za Blumberg da dizajnira meni koji se tematski definitivno uklapa u ovo putovanje.

Putovanje će se odvijati na svemirskom brodu nazvanom Neptun - kapsuli pod pritiskom koju će balon ispunjen vodonikom (umesto raketa) podići na visinu od preko 30.000 metara. Ovaj sistem je dizajnirao startup Space Perspective sa sedištem u Floridi.

Prema SpaceVIP-u, svaki putnik će nositi odeću francuske modne kuće Ogier sašivenu po meri, a prihod od ekspedicije će otići u fond The Space Prize, koja promoviše žene u oblasti istraživanja svemira.

Autor: Redportal.rs