Niška opština Medijana imala je danas nesvakidašnje gošće, dvomesečnu bebu Vasiliju i njenu mamu.

Razlog za posetu je to što su Nikolići postali roditelji zahvaljujući vantelesnoj oplodnji za koju su dobili novčanu pomoć opštine Medijana posredstvom Komisije sveta Petka.Jelena je kazala da je dugo čekala da se ostvari kao majka i ta želja joj se ostvarila tek u 45. godini.

- Kada sam bila u 4. mesecu trudnoće dolazila sam kod predsednika opštine Medijana "da se pohvalim" i evo sada, da vidi našu malu Vasiliju. Imajući u vidu da imam puno godina, celo to moje stanje u trudnoći je bilo iznenađenje za lekare - rekla je Jelena i dodala da je beba potpuno promenila život nje i supruga, ali da njihovoj sreći nema kraja i da im ništa nije teško.

Predsednik niške opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da još dve porodice očekuju bebe zahvaljujući vantelsnim oplodnjama koje su uradili prošle godine, a koje je pomogla ta niška opština.

- U budžetu opštine uvek su planirana sredstva za 20 bračnih parova. Ukoliko taj broj bude veći, sredstva će svakako biti obezbeđena, kao što je bio slučaj u 2023. godini kada je konkurisao 21 bračni par - istakao je Kocić.

Dodao je da se novi konkurs za dodelu pomoći bračnim parovima koji se bore za potomstvo očekuje se do kraja marta ili početkom aprila.

Autor: Telegraf