Glasanje počinje odmah pre izvođenja prve numere

Veliki broj zemalja odabrao je svog predstavnika za Evroviziju 2024. koje će se održati u Malmeu 7. 9. i 11.maja.

Vremenski "prozor" za glasanje na finlau Evrovizije biće proširen - glasanje će se otvoriti pred sam početak predstavljanja prve pesme. Ovo su najnovije vesti koje stižu iz Malmea, a ideja producenata je da malo uzdrmaju stvari i pokušaju da poboljšaju učešće glasača, kako bi šou bio što zanimljiviji.

Zvaničnici su promenu obrazložili rečima: "U subotu 11.maja glasanje će početi tik pred početak prve pesme. Gledaoci kod kuće moći će da glasaju dok se pesme izvode, za razliku od prethodnih godina kada su morali da čekaju da se sve pesme izvedu pa tek onda da se otvori mogućnost glasanja." Ovakav način glasanja bio je praksa od 1997. sve do sada, osim 2010. i 2011. kada je takođe promenjeno da se glasa pre prve pesme.

- Dodatno, gladači iz zemalja koje ne učestvuju na takmičenju ("Rest of The World") sada će imati skoro 24 sata da glasaju za njihovu omiljenu pesmu/pesme, pre nego što izvođenje uživo počne. Onlajn glasanje biće moguće za ostatak sveta odmah nakon druge probe sa kostimima, tokom svake polufinalne večeri i velikog finala prethodne večeri, a ostaje otvoreno sve dok ne počnu izvođenja, prenosi Espreso.

Izvršni producent takmičenja Eba Edielson objasnila je: - Glasanje na velikom finalu je ranije bilo otvoreno kada svaka od 26 zemalja izvede pesmu. Umesto toga, sada želimo da više uključimo gledaoce od početka šou-a - ukoliko vidite nešto što vam se sviđa moći ćete da glasate odmah", i dodala, "možete naravno i čekati do kraja i to učinite.

Kladinice uveliko nagađaju koje zemlje su favoriti za prva mesta, a uskoro će se saznati i koja će po redu Teya Dora nastupati na ovom prestižnom muzičkom takmičenju.

Autor: espreso.rs