Ranije komšiji u*io 10 kokošaka 👇

U selu Markovac, kod Vršca, u ponedeljak popodne dogodio se jeziv slučaj - dečak star 13 godina sekirom je ubio svih 12 jaganjaca, koji su se u tom trenutku našli u toru. Ovaj masakr otkrio je lično Predrag Tasić, vlasnik ovaca koji je krenuo da obiđe stado. 👇

- Dete od 13-14 godina, ušlo je i sekirom ubilo 12 jaganjaca. Sekirom im je razbijao glave. Tačno se vide udarci. Veliku štetu nam je napravio. Policija je bila na uviđaju. Uopšte se ne osećam dobro - rekao je čovek u videu, koji je inače dečakovu porodicu primio da živi u svojoj staroj kući. 👇

Dečak je nakon masakra u saradnji sa policijom i Centrom za socijalni rad u Pančevu, sproveden je u Klinički centar Vojvodine.

Igrao sam se sekirom.

Komšinica je ispričala da je zatekla dečaka nasred ulice, sa krvavom odećom i pozvala ga je da uđe kod nje u radnju, dok ne dođe policija.

- Pitala sam ga: Šta si to radio?, na šta mi je on samo kratko odgovorio: Igrao sam se sekirom! Imao je neki čudan pogled, nije mnogo pričao - ispričala je uznemirena komšinica i dodala:

- Ceo taj dan on je negde lutao, išao je od kuće do kuće. Zatim je otišao i kod Peđe, kod koga je nekada i živeo. Ušao je u kuću iza neke bicikle, otišao do frižidera, jeo i onda krenuo do štale gde je i pobio sve ovce. Priča se po selu da su scene bile jezive, lokve krvi, obezglavljene životinje. Mi smo šokirani, ne možemo da dođemo sebi.

Ranije komšiji ubio 10 kokošaka 👇

Predrag Tasić, vlasnik imanja, istakao je da je maloletnik ranije komšiji ubio 10 kokošaka, te da je po selu stalno pravio probleme.

- Nosio je nož u školu, krao od lovaca patrone za puške, maltretirao starije komšije i vršnjake u školi. Ja sam i ranije zvao Centar za socijalni rad i sve to prijavljivao. Oni su mi stalno govorili da ne mogu da reaguju dok on nešto ne uradi - kaže on.

Dečak je ranije pretio i da će ubiti Predraga i Violetu, ljude koji su brinuli o njemu, i da će nakon toga otići u zatvor, jer mu je najstariji brat rekao da su dobri uslovi i da se tamo lepo živi.

Stariji brat silovao sestru

Predrag ističe da je glavni krivac za ponašanje maloletnika njegova majka koja ga je ostavila i otišla sa drugim čovekom.

- Dečak zajedno sa ocem živi kod nas već dve godine. Majka je sve gurala pod tepih, čak je i znala da joj je najstariji sin silovao ćerku. Jednom ih je zatekla dok su bili goli - navodi sagovornik, piše Blic, prenosi Pink.rs.

Vlasnik imanja tvrdi da majka nije reagovala, a ceo slučaj je otkriven kada je devojčica koja je u tom trenutku imala 15. godina ispričala sve školskom psihologu. Najstariji sin je nakon toga osuđen na 13 godina zatvora.

Šta će biti sa dečakom koji je ubio jaganjce 👇

Dečak je mlađi od 14 godina, a samim tim ne može da snosi nikakvu krivičnu odgovornost.

- Ako izveštaj lekara pokaže da dečak nije dobro i da trenutno ne može da se resocijalizuje te da je potrebno da bude pod lekarskim nadzorom, on će biti hospitalizovan u adekvatnu psihijatrijsku ustanovu. Ukoliko se pokaže da dečak ne iziskuje lekarski nadzor, njega preuzima Centar za socijalni rad koji ga može držati u prihvatilištu ili ga udomiti u neku hraniteljsku porodicu što se, s obzirom na to šta je uradio, verovatno neće desiti. Jedino što je sigurno jeste da, pošto potiče iz disfunkcionalne porodice koja živi u Markovcu, tamo se sigurno neće vratiti - ističe naš sagovornik.

Autor: Pink.rs