U oglasu stoji da novi kuvar mora voleti putovanja

Britanski kralj Čarls traži novog kuvara. Na veb stranici kraljevske porodice osvanuo je oglas u kojem se traži novi kuvar za kralja, uz jednu važnu napomenu kandidat mora voleti da putuje.

Iako će novi kuvar uglavnom biti smešten u Bukingemskoj palati, mora biti spreman putovati i kuvati i u drugim kraljevskim rezidencijama, kao što su dvorac Balmoral i palata Holyroodhouse u Škotskoj.

Kuvar će imati osiguran smeštaj i obroke, a od njega se očekuje rad u uspešnom timu i kuvanje prema najvišim standardima, kao i stvaranje sezonskih jelovnika, koristeći proizvode s lokalnih imanja.

- Radićete s kvalitetnim sastojcima i biti odgovorni za svakodnevnu pripremu i posluživanje hrane kraljevskoj porodici i osoblju - piše u oglasu na veb stranici The Royal Household, gde takođe dodaju da se od kandidata očekuje da putuje i na druga mesta prema potrebi.

U oglasu je istaknuto da bi veliki plus bilo iskustvo u restoranu s 5 zvezdica, kao i iskustvo u klasičnoj francuskoj kuhinji, za platu su napisali da je "konkurentna", a prijave se zatvaraju 1. aprila.

U oglasu stoji da novi kuvar mora voleti putovanja, a to je zato što kralj Čarls uvek putuje sa svojim privatnim kuvarom, i to kako bi smanjio opasnost od trovanja hranom. Osim toga, kralj takođe nosi vlastitu zalihu pića sa sobom kada putuje u inostranstvo, a najviše voli piti suvi martini.

Autor: redportal.rs