Samo poštovanje međunarodnog prava, samo vraćanje u okvire UN, daju nadu da ćemo doživeti mir u našoj generaciji.

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin za kineske državne medije rekao da "bez uspešne i uspravne Kine ne može biti slobodnog sveta".

- Kina je dokazala da je moguće biti ekonomski uspešan, a opet društveno human i da socijalizam nije ni po čemu zaostaliji od kapitalizma samo kada se vodi na pravi i odgovarajući način. Si Đinping je čovek koji je izrastao u planetarnog, svetskog lidera. Bez uspešne i uspravne Kine ne može biti slobodnog sveta. Kina je velika sila i možda prva sila u istoriji čovečanstva koja je na prvo mesto izbacila svoju ekonomiju, a ne svoju vojsku i to Kinu razlikuje od svih drugih.

Aleksandar Vulin je takođe rekao da je NATO pakt slagao Srbiju da će poštovati Rezoluciju 1244.

- Nato pakt je slagao Srbiju, baš kao što je slagao i sve druge, kao što je slagao Kinu da je slučajno bombardovao ambasadu Kine u Beogradu. Nato pakt nas je slagao da će poštovati Rezoluciju 1244 i zato svo zlo na Kosovu i Metohiji. Nato pakt podržava separatiste na KiM, baš kao što SAD podržavaju separatiste na integralnom delu Kine, u Tajvanu. Oni uvek imaju istu politiku- posvađati i podeliti slobodne narode. Samo poštovanje međunarodnog prava, samo vraćanje u okvire UN, daju nadu da ćemo doživeti mir u našoj generaciji.

Autor: Telegraf.rs