IZRAEL više POTKOPAVA nego što pomaže sebi time što se ne trudi da minimizuje CIVILNE ŽRTVE

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da izraelski premijer Netanjahu više šteti no što pomaže Izraelu u svom odbijanju da ograniči civilne žrtve.

On ima pravo da brani Izrael, ima pravo da goni HAMAS. Ali mora, naglašavam mora, mora da posveti daleko više pažnje izgubljenim nevinim životima koje su posledica njegovih poteza. On šteti Izraelu više nego što mu pomaže time što je naspram sebe doveo ceo svet, to je suprotno svemu za šta se Izrael zalaže. Mislim da je to velika greška.

Bajden je m,esecima upozoravao da se Izrael suočava sa gubitkom međunarodne podrške usled ogromnih civilnih žrtava u Gazi - broj koji je premašio cifru od 31 HILJADU preminulih.

Takođe, prvi put je jasno naglasio da je izraelska invazija na južni grad Rafu - gde je izbeglo i igde se nalazi više od 1,5 miliona Palestinaca - crvena linija.

Ne mogu da dozvolim još 30.000 mrtvih Paslestinaca.

Ipak je naglasio da neće odseći Izrael od esencijalnog naoružanja koje mu je potrebno za odbranu, poput raketa za Gvozdenu kupolu kojima se Izrael brani od raketnih napada iz regiona.

Autor: redportal.rs