I bez tripl-dabla pokazao zašto zaslužuje da bude MVP👆🏼

Nikola Jokić odigrao je još jednu fenomenalnu partiju u pobedi Denvera protiv Jute (142:121). Za 32 minuta na parketu ubacio je 26 poena (12/14 za dva), uz 8 asistencija, 6 skokova, 2 blokade i 1 ukradenu loptu. Nije upisao tripl-dabl, ali je pokazao još jednom svima zašto zaslužuje da postane MVP po treći put.

Majkl Melun ima šta da zameri svojim izabranicima, pošto je očekivao da će stvari biti rešene mnogo ranije. Na poluvreme su Nagetsi otišli sa čak "+34" (78:44) i plan je bio jasan, da nosioci odigraju nekoliko minuta u trećoj deonici i da uđu igrači sa klupe. Umesto toga su gosti dali čak 44 poena u trećem kvartalu i prišli na svega 14 poena zaostatka (102:88).

Denver je na startu poslednje deonice brzo uvećao prednost, pa su Jokić i Koldvel-Poup dobili odmor, dok je Marej igrao oko 10 minuta u tom kvartalu. Meloun je i te kako iskazao svoje nezadovoljstvo posle pobede, ali je dodao da je i ružna pobeda bolja od lepog poraza:

Treća četvrtina bila je sramotna. Mogao sam da čujem svog oca kako mi se sa neba obraća i govori da smo isti oni stari Nagetsi koji ispuštaju veliku prednost.

Jokić je posle pobede pred kamerama opsovao na srpskom. Naime, dok je davao izjavu, s leđa mu je prišao saigrač i iznenadio ga, na šta je Nikola rekao ,,O, je*em ti..".

Najvažnija utakmica je sledeća. Imali smo sjajnu energiju u prvom poluvremenu. Drugo nije bilo tako dobro, ali smo pobedili i to je najbitnije. Pobeda je pobeda.

Novinar je pitao Nikolu i kako to da su Nagetsi posle serije poraza napravili seriju pobeda, na šta je Jokić odgovorio:

Samo igramo onako kako treba, ne pravimo greške koje smo inače pravili, igramo na pravi način. Prvo mesto je cilj, ali je mnogo važnije način na koji igramo.

Autor: mondo.rs/redportal.rs