Bivši španski šampion razočaran mnogima koji su napustili trku 🤷‍♀️

Prošle subote, 182 biciklista — juniori, amateri i profesionalci — startovali su u trci na 90 kilometara u Vileni u Španiji. 🚴‍♀️

Međutim, samo 52 biciklista je prešlo ciljnu liniju kada su sportisti saznali da je CELAD, španska antidoping agencija, na licu mesta obavljala testiranje, piše portal Bicycling, prenosi 021.rs.

Alvaro Marza, bivši španski šampion u vožnji na hronometar koji je završio osmi u trci, naveo je na Instagramu koliko je razočaran mnogima koji su napustili trku.

- Antidoping kontrola u Vilenu = probušene gume i napuštanje. To nije komplikovana matematička formula, ali je surova realnost. Nadam se da će se nešto preduzeti jer je ovo smešno. Inače, tri puta sam imao doping test. Nadam se da ću uskoro dobiti rezultate i moći ću da ih objavim - napisao je on.

- Želimo da organizujemo događaj koji se vrti oko čistog i poštenog biciklizma. Posvećeni smo borbi protiv dopinga i verujemo da je neophodno održati integritet sporta i zaštititi zdravlje biciklista - napisali su organizatori trke na mreži X.

Autor: 021.rs